lauantai 16. huhtikuuta 2011

Toijala hölkkä 16.4.2011

Toijala hölkkä juostiin tänään erinomaisessa säässä. Nuorten lähdön aikaan taivas oli puolipilvinen ja lämpötila noin 10 astetta. Reittiä oli jouduttu hiukan muuttamaan viimevuotisesta johtuen vielä sulamattomista lumikinoksista.

Toijalaan oli saapunut lähes 40 nuorta nauttimaan juoksun riemusta. Perinteisesti Toijalan Vauhti hoiti järjestelyt erinomaisesti ja palkinnot olivat komeat. Huomiota herätti muutamissa sarjoissa vähäinen osanotto. Tyttöjen 13- ja 14 -vuotiaiden sarjassa sekä poikien 13- ja 15-vuotiaiden sarjoissa osanottajia oli vain yksi. Tämä on valitettava trendi, joka viime vuonnakin oli havaittavissa monissa kilpailuissa. Jotenkin nuoria pitäisi saada enemmän liikkeelle ja nimenomaan osallistumaan kilpailuihin. Teivo Stayers oli saanut kuitenkin nuoret liikkeelle kiitettävästi. Varsinkin 12 -vuotiaiden kahdella kilometrillä kymmenestä osallistujasta seitsemän edusti Teivon värejä. Tytöt, Erika mukaan lukien (T 11), harrastavat päälajinaan joukkuevoimistelua Ylöjärven Iskussa, mutta näyttäähän tuo juoksukin sujuvan mallikkaasti. Voimistelussa tytöjen menestys on ollut aivan mahtavaa, sillä kolmesta käydystä kilpailusta jokaisesta on tullut ykkössija. 

Vanhemmissa pojissa Oskari Rathjens korjasi 15 -vuotiaiden poikien ykköspalkinnon mukavalla ajalla 9.03. Vain 14 -vuotiaiden sarjassa juossut Topi Lahtinen ehti maaliin ennen Oskaria. Helena Saarinen saavutti tyttöjen 14 -vuotiaiden sarjassa ykkössijan ajalla 11.32. Erika Mäkelälammi oli toinen 11 -vuotiaiden sarjassa (aika 14.51) ja Jasmine Niemelä kolmas 12 -vuotiaiden tyttöjen kisailussa ajalla 10.37. Oskari, Helena ja Erika korjasivat myös palkinnon ollen kolmansia nuorten joukkuekisassa. Jassu, Venla ja Emmi muodostivat Teivon kakkosjoukueen sijoittumalla seitsemänneksi ja Miisa, Siiri ja Emmi kolmosjoukkueen sijoittumalla kahdeksanneksi. Arpa oli suosiollinen Erikalle kuten myös Miisalle, Emmille, Siirille, Nealle sekä Sonjalle. Kotiintuliaisina oli mm. lukemista, sukkia sekä pyyhkeitä. 

Teivon 17 -vuotias Otto Niemelä juoksi miesten sarjassa 10 km. Kymppi toimi hyvänä harjoituksena, sillä kolmen viikon päässä ajatuksissa siintää Helsinki City Run. Tavoitteena on parantaa puolimaratonilla vimevuotista aikaa.

Miesten neljällä kilometrillä Juha-Pekka Karppanen oli ylivoimainen ykkönen. Samaan tapaan ylivoimaisesti naisten kympin voitti Kaja Papunen ja Terhi Halonen oli kolmas. Miesten kympillä Tomi Forsblom oli neljäs ja Timo Äijälä viides. Aikuisten joukkuekilpailuissa Teivon Kaja, Terhi ja Juha-Pekka olivat suvereenisti ykkösiä. Teivon kakkosjoukkuekin oli kolmas Tomin, Timon ja Oton ansiosta.

Toijalan hölkän tulokset

Oskari ja Topi alkukiihdytyksen jälkeen




Jassu alkutaipaleella

Viimeinen mäki ennen loppukiriä
 

Miisa, Venla ja Emmi


Helenalla vielä 500 m maaliin


Sonja, Siiri, Nea (takana) ja Erika

Tyttöjen riemua arvontapöydän tyhjennyksen jälkeen

Oskari podiumilla

Helena ja ensimmäinen palkinto

Jassu ja kolmas sija

Erika poseeraa toinen palkinto halussaan



Otto matkan varrella

  


Ei kommentteja: