tiistai 24. toukokuuta 2011

Piirinmestaruus maastojuoksut 22.5.2011

Piirinmestaruus maastojuoksut juostiin Virroilla aurinkoisessa kesäkelissä sunnuntaina. Teivo Stayers oli saanut kolme juoksijaa kisailemaan piirinmestaruuksista. 15-vuotiaissa pojissa Lassi Hopeasalo taisteli toiseksi kolmen kilometrin matkalla häviten voittaja Ilja Leinolle (TU-38) vain reilu kuusi sekuntia. Lassi käytti taipaleeseen aikaa 11.15,5 ja Ilja 11.09,2. Jon Forss (TU-38) oli kolmas ajalla 11.55,4. Teivon Eetu Kannisto osoitti mainiota juoksukuntoa sijoittumalla hienosti kuudenneksi ajalla 12.33,6. Harmi kun seurasta ei saatu muita lähtijöitä matkaan. Näin melko varma joukkuemitalli jäi saavuttamatta.
Alkuveryttelyä ennen starttia
Lassi johdossa toisen kierroksen loppupuolella
Lassi pokkaa toisen palkinnon

Tyttöjen 12-vuotiaiden sarjassa Jasmine Niemelä juoksi vakuuttavasti kuudenneksi ajalla 8.58,3. Eroa voittajaan Laura Lehtikuuseen syntyi kahden kilometrin matkalla noin 40 sekuntia. Sijoitus oli ihan kelvollinen, sillä matkaan lähti kaikkiaan 24 tyttöä.

Tyttöjen 12-v lähtötohinat
Jassu lähdössä toiselle kierrokselle
Maalissa kaikkensa antaneena

Ilahduttavaa oli osanottajien määrä. Jokaisessa sarjassa oli mukana reilusti nuoria juoksusta kiinnostuneita tyttöjä ja poikia. Eniten osanottajia oli poikien 9-vuotiaiden sarjassa, jossa jäätiin vain niukasti alle viidenkymmenen osanottajan. Hämeen seudun yleisurheilun tulevaisuus elää ihan kohtuullisia aikoja. Toivottavasti nämä nuoret jaksavat harrastaa myös jatkossa tätä jaloa urheilulajia ja nuoremmat myös muita lajeja, sillä monipuolisella liikunnalla nuoruusiässä saavutetaan parhaita tuloksia sitten myös vanhempana.