torstai 30. kesäkuuta 2011

Viialan Valtin pokaalikisat

Tiistaina kisailtiin Viialassa Valtin järjestämissä pokaalikisoissa. Sää suosi juoksijoita ja paikalle oli saapunut runsaasti nuoria yleisurheilijoita. Ilahduttavaa oli, että myös pidemmillä matkoilla osanotto oli runsasta. Varsinkin tyttöjen yhdeksän vuotiaiden tyttöjen 1000 m:llä lähtöviivalle asettui 21 iloista urheilijaa. Tuloslistojen tarkastelu toi myös toisen päätelmän: pitkillä matkoilla jokaisessa sarjassa tyttöjä oli enemmän kuin poikia. Toivottavasti tytöt jaksavat harrastaa pitempäänkin, jotta heitä nähtäisiin vielä esimerkiksi 15-vuotiaiden sarjoissa.

Tyttöjen 11-vuotiaiden 1000 m:lla Venla Ranta Lempäälän kisasta piti kovinta vauhtia ja vei voiton ajalla 3.32,15 rikkoen oman ennätyksensä. Helpolla voitto ei tullut, sillä aivan kintereillä Kokemäen Adeliina Herrala jäi reilun sekunnin kultamitalista tai tässä tapauksessa pokaalista. 3.33,73 oli Adeliinan loppuaika ja oma ennätys parani myös hänellä reilusti. Näyttääkin siltä, että Viialan rata on todella nopea. Samassa sarjassa Teivossa juokseva ja Ylöjärven Iskun Taika -joukkueessa voimisteleva Erika Mäkelälammi teki debyyttinsä kyseisellä matkalla ja sai ajaksi 4.37,28.

13-vuotiaiden sarjassa Viialan Valtin Klaara Leponiemi vei voiton odotetusti hyvällä ajalla 3.22,99. Hopeasta käytiinkin tiukka taisto, kun Jenni Keränen Hämeenlinnasta, Hanna Keskinen Lempäälästä sekä Emmi Palonen Pirkkalasta saapuivat samalla sekunttiluvulla maaliin. Tyttöjen järjestys oli ylläoleva ja ajat 3.43,66, 3.43,71 ja 3.43,91.  Neljänneksi tullut Emmi Palonen on hienossa nousukunnossa. Kaikissa kolmessa kesäkaudella juostussa 1000 m:n kisassa oma ennätysaika on parantunut.

Teivon tytöistä parhaan tuloksen teki Jasmine Niemelä sijoittumalla viidenneksi ajalla 3.46,89. Venla Niemenmaa oli yhdeksäs ajalla 3.55,02. Muista Ylöjärven Iskun Taian voimistelijoista  (ja Teivon juoksijoista) matkalle oli startannut Emmi Nikkilä (4.24,49), Miisa Kauppila (4.33,76), Nea Luotonen (4.38,09) ja Sonja Kallionsivu (4.39,72). Hienoa tytöt, kun tulitte kokemaan juoksun riemua. Viialan pokaalikisojen kaikki tulokset